Member of the FasTracKids Global Network
About Press Contact Corporate Site Admin Login
FasTracKids

FasTracKids – Bacau

map_icon

GET DIRECTIONS
str. V. Alecsandri nr. 39
Bacau, 
Romania
+40. 751 09 08 07
bacau1@ftk.ro

 Bacau 1

 

facebook_icon       musicsite     

 

Vino sa vezi cum FasTracKids a deghizat “INVATATUL” in “JOACA

Fastrackids este rezultatul cercetarilor unei echipe de pedagogi si psihologi din Statele Unite ale Americii care au lucrat timp de 4 ani (intre 1998 si 2002) pentru definitivarea programei FTK. 

Scopul urmarit a fost de a valorifica la maxim primii ani de viata ai unui copil astfel incat sa-si maximizeze abilitatile innascute pe care fiecare dintre ei le are. A rezultat astfel programul de baza structurat in 12 module tematice fiecare modul avand prevazute 8 sesiuni de curs a cate doua ore. 

Programele FasTracKids folosesc cele mai moderne metode si tehnologii existente, unele dintre ele fiind “imprumutate” din programele scolare intalnite in marile universitati ale lumii. 

Suita FasTracKids include in acest moment cinci programe ce se adreseaza copiilor intre 6 luni si 8 ani:

 • FasTrack Signing - pentru copiii cu varste intre 6 luni si 2 ani si parintii acestora;
 • FasTrack Tots - dedicat copiilor intre 2,5 ani si 3,5 ani;
 • FasTracKids Core - programul principal ce se adreseaza copiilor de la 3,5 ani pana la 8 ani;
 • FasTrack English – pentru copiii de la 3 la 8 ani; (disponibil in cursul anului 2009)
 • FasTrack Music – dedicat copiilor intre 2 si 6 ani. (momentan indisponibil in centrele din Romania)

Tehnici si tehnologie:

FasTracKids a fost desemnat cel mai bun program de educatie complementara la nivel mondial distingandu-se de orice alt program prin 3 caracteristici:

 1. Implementarea Zig-Zag-ului educational
  Conceptul pedagogic de zig-zag educational presupune schimbarea frecventa a stimulilor educationali astfel incat sa se mentina viu interesul copiilor pentru subiectul lectiei. FasTracKids este singurul program ce reuseste sa implementeze acest concept in mod sistematic pe parcursul a 182 ore de predare (lungimea totala a programului FasTracKids CORE).

 2. Utilizarea Statiei Interactive de Invatare (S.I.I.)
  Echipamentul tehnic ce utileaza orice sala de curs FasTracKids este similar celor folosite in trainingurile de adulti din mari universitati ale lumii. Acest echipament (compus din computer, videoproiector, smart board, sistem audio si microfon) dublat de DVD-ul aferent fiecarei sesiuni de curs transforma procesul de invatare in unul foarte interactiv care-i stimuleaza pe copiii de toate varstele sa se implice activ in desfasurarea lectiei. Pe parcursul unei sesiuni de doua ore interactiunea cu S.I.I. se rezuma in medie la 20-30 minute, restul timpului copiii desfasurand diverse alte tipuri de activitati practice (role-play, experimente, videotaping, jocuri etc.).

 3. Sesiunile de prezentari filmate
  O tehnica educationala imprumutata deasemenea din trainingul de adulti este videotapingul. Activitatile copiilor sunt filmate cu ajutorul camerei video urmand ca ulterior aceste filme sa fie proiectate in sala de curs pentru analiza. Prin folosirea constanta a acestei tehnici FasTracKids reuseste sa stimuleze spiritul critic si autocritic al copiilor si deasemenea le ofera posibilitatea imbunatatirii tehnicilor de comunicare prin autovalidare.

 

I'm interested in a free discovery class

Testimonials

Not enough can be said for the enjoyment in learning Tallulah experienced at FasTracKids.

Marie and Jorge, Parents of Tallulah (age 5)

©2013 FasTracKids International, Ltd. All rights reserved