Member of the FasTracKids Global Network
About Press Contact Corporate Site Admin Login
FasTracKids

FasTracKids – Bucuresti Teodorescu

map_icon

GET DIRECTIONS
Str. Ghe Dem Teodorescu Nr. 16 bis, Sector 3
Bucuresti,
Romania
+0040 031 710 29 27
officeftk@stepbystep.ro

 199_ActivitatepracticaCoifuriDinozaur922x691_1291984378

profileHeader

Centrul 2 Bucuresti

De 3 ani alaturi de tine

 

Fastrackids este rezultatul cercetarilor unei echipe de pedagogi si psihologi din Statele Unite ale Americii care au lucrat timp de 4 ani (intre 1998 si 2002) pentru definitivarea programei FTK.

Scopul urmarit a fost de a valorifica la maxim primii ani de viata ai unui copil astfel incat sa-si maximizeze abilitatile innascute pe care fiecare dintre ei le are. A rezultat astfel programul de baza structurat in 12 module tematice fiecare modul avand prevazute 8 sesiuni de curs a cate doua ore.

Programele FasTracKids folosesc cele mai moderne metode si tehnologii existente, unele dintre ele fiind “imprumutate” din programele scolare intalnite in marile universitati ale lumii.

Suita FasTracKids include in acest moment cinci programe ce se adreseaza copiilor intre 6 luni si 8 ani:

 • FasTrack Signing – pentru copiii cu varste intre 6 luni si 2 ani si parintii acestora;
 • FasTrack Tots – dedicat copiilor intre 2,5 ani si 3,5 ani;
 • FasTracKids Core – programul principal ce se adreseaza copiilor de la 3,5 ani pana la 8 ani;
 • FasTrack English – pentru copiii de la 3 la 8 ani;
 • FasTrack Music – dedicat copiilor intre 2 si 6 ani;

 

Tehnici si tehnologie:

FasTracKids a fost desemnat cel mai bun program de educatie complementara la nivel mondial distingandu-se de orice alt program prin 3 caracteristici:

 1. Implementarea Zig-Zag-ului educational
  Conceptul pedagogic de zig-zag educational presupune schimbarea frecventa a stimulilor educationali astfel incat sa se mentina viu interesul copiilor pentru subiectul lectiei. FasTracKids este singurul program ce reuseste sa implementeze acest concept in mod sistematic pe parcursul a 182 ore de predare (lungimea totala a programului FasTracKids CORE).
 2. Utilizarea Statiei Interactive de Invatare (S.I.I.)
  Echipamentul tehnic ce utileaza orice sala de curs FasTracKids este similar celor folosite in trainingurile de adulti din mari universitati ale lumii. Acest echipament (compus din computer, videoproiector, smart board, sistem audio si microfon) dublat de DVD-ul aferent fiecarei sesiuni de curs transforma procesul de invatare in unul foarte interactiv care-i stimuleaza pe copiii de toate varstele sa se implice activ in desfasurarea lectiei. Pe parcursul unei sesiuni de doua ore interactiunea cu S.I.I. se rezuma in medie la 20-30 minute, restul timpului copiii desfasurand diverse alte tipuri de activitati practice (role-play, experimente, videotaping, jocuri etc.).
 3. Sesiunile de prezentari filmate
  O tehnica educationala imprumutata deasemenea din trainingul de adulti este videotapingul. Activitatile copiilor sunt filmate cu ajutorul camerei video urmand ca ulterior aceste filme sa fie proiectate in sala de curs pentru analiza. Prin folosirea constanta a acestei tehnici, FasTracKids reuseste sa stimuleze spiritul critic si autocritic al copiilor si deasemenea le ofera posibilitatea imbunatatirii tehnicilor de comunicare prin autovalidare.

Obiectivele educationale ale programelor FasTracKids:

 1. Fundamentarea abilitatilor de comunicare si vorbire – in conditiile unei lumi globale capacitatea de a comunica eficient reprezinta premisa succesului. Prin comunicare eficienta intelegem capacitatea copiilor nostri de a transmite un mesaj inteligibil (utilizand pe langa comunicarea verbala si pe cea non-verbala), conceput de o maniera coerenta si care poate fi inteles de orice receptor indiferent de varsta, sexul sau nivelul cultural al acestuia.
 2. Dezvoltarea capacitatilor de analiza si gandire creativa – nu putem preciza ce informatie va fi relevanta peste 20 de ani cand copiii nostri vor fi persoane adulte. Indiferent de domeniul de activitatea pe care-l vor imbratisa capacitatea de a analiza si de a recombina informatia pentru a obtine raspunsuri cat mai diverse este una din conditiile “mersului inainte”.
 3. Transferul si aplicarea cunostintelor in practica – oricat de imaginativa si fabuloasa ar fi mintea copiilor nostri, notiunile abstracte nu pot fi integrate schemelor de gandire decat in masura in care sunt conectate unei situatii concrete, palpabile si imediate. Lectiile FasTracKids raspund in permanenta la intrebarea copiilor: “Si la ce-mi foloseste?”
 4. Educarea spiritului de lucru in echipa si a lidership-ului – este esential ca inca de la aceasta varsta copiii sa se obisnuiasca cu tehnici simple de management de proiect. Acestea genereaza un comportament ordonat care le va folosi atat in viata personala cat si in viitoarea viata profesionala.
 5. Constientizarea bucuriei innascute de a descoperi si de a invata – educatia este un proces continuu ce se intinde pe toata perioada vietii. Prin generarea unui mediu de siguranta in centrele FasTracKids copiii isi dezvolta apetenta pentru invatare aceasta ramanand o constanta a vietii lor.

Prin toate acestea FasTracKids se pozitioneaza ca un program de educatie complementar invatamantului traditional , menit sa pregateasca copiii pentru scoala si viata in general.

 

I'm interested in a free discovery class

Testimonials

At our first parent/teacher meeting, my husband and I were surprised and very pleased to hear that Shaan was not only doing well, but was already prepared to enter 1st grade.

Anita, Parent of Shaan (age 5)

©2013 FasTracKids International, Ltd. All rights reserved