FTK

FasTrack Discoverers

FasTrack Discoverers Program Logo

FasTrack Discoverers ImageCA gyerekek természetükből adódóan kíváncsiak, miért ne találhatnának fel hát valami újat? A FasTrack® Explorers (Felfedezőkhöz) hasonlóan, a FasTrack Feltalálók is egy többnapos program, amely a többi FasTracKids programot használja fel tárgyakra épülő tananyagában. A FasTracKids® alapprogramot és a fejlődési szakaszuknak megfelelő tevékenységeket felhasználó program során a 3-5 éves gyerekek kommunikációs és nyelvi készsége fejlődik, de olyan feladatokkal is találkoznak, amelyek segítségével javul olvasás- és íráskészségük, hangfelismerésük, matematikai és zenei tudásuk, miközben jól szórakoznak. A program napi három órás foglalkozásokból áll, és maximum heti öt alkalommal, 44 héten keresztül tart.

 

A FasTrack Discoverers programot oktató vezeti, és szilárd alapot teremt óvodás korú gyermekek számára a későbbi iskolai fejlődéshez. A kreativitásra, kommunikációra, magabiztosságra, kritikus gondolkodásra és együttműködésre tanító FasTrack Discoverers izgalmas és interaktív programjával gyermekközpontú tanítást valósít meg. A Discoverers program alappillére a FasTrack Interaktív Tábla®, amely az összes FasTrack foglalkozás alapvető eleme.

 

FasTrack Discoverers ImageA FasTrack Discoverers programban egy nap akár 9 különböző részből is állhat, így a gyerekek megtapasztalhatják a cikk-cakk módszert℠. Ennek a különböző tanulási stílusok igényeinek megfelelő módszernek a segítségével a tanulóink vizuális, hallással és mozgással kapcsolatos tanulás útján gyűjthetnek információt. A foglalkozás nyelvvel és írás-olvasási készséggel foglalkozó részében a gyerekek a hangokról, és írni-olvasni tanulnak, a matematikai részben pedig alapvető összeadást és kivonást, az óra leolvasását, sőt, a valuta vagy pénz fogalmát és felismerését tanulják. A mozgást, rímet és dalokat magába építő zenei gyakorlatok a kreativitás megnyilvánulására teremtenek alkalmat minden foglalkozáson.

 

A FasTrack Discoverers program elemei: Köszöntés (átmenet és társasági élet), Üdvözlő kör (kreatív megnyilvánulás), FasTracKids Interaktív Tábla (tudomány és kreativitás), Uzsonnaszünet (társasági élet), Mozgás (nagymotoros készségek), Iskolai állomások (nyelv, írás-olvasás, matematika), Zene (FasTrack Zene), Kreatív percek (kultúra és művészet) és Záró kör (kreatív megnyilvánulás).