FTK

FasTrack Explorers

FasTrack Explorers Program Logo

FasTrack Explorers ImageVerkennen is een natuurlijk instinct voor elk kind, dus waarom hen niet in staat stellen om antwoorden op hun vragen te ontdekken? Een leuk, meerdaags “avontuur” voor kinderen van 2 – 4 jaar oud, dat elementen van FasTrack Tots® (Peuters) bevat in aanvulling op lees-, schrijf- en rekenonderdelen. Met een mengsel van doe-activiteiten, communicatie, spreken in het openbaar en focus op taal en getallen, krijgen kinderen een leuke en evenwichtige voorsprong in onderwijs. Dit programma duurt drie uur per dag, tot 5 dagen per week gedurende 44 weken.

 

FasTrack® Explorers (Verkenners) is een leerkracht-geleid programma dat peuters een solide basis biedt voor toekomstige ontplooiing van hun talenten. Door het leren van creativiteit, communicatie, vertrouwen, kritisch denken en samenwerkingsvaardigheden, is FasTrack Explorers in staat om het kind centraal te stellen in een spannend, interactief programma. Rekenelementen, zoals aantal-, volgorde- en patroonactiviteiten zijn fundamentele oefeningen voor toekomstig leren. Fonetische elementen zorgen voor taalactiviteiten die kinderen aanmoedigen om te spelen en hun woordenschat aan te maken en uit te breiden. Ook muzikale activiteiten worden gebruikt in FasTrack Explorers om grove motoriek en auditief onderscheidingsvermogen met kinderrijmpjes te vergroten. Het FasTrack Leer Station® is de drijvende kracht achter het Verkennersprogramma en is aanwezig in elk FasTrack Explorers les.

 

FasTrack Explorers ImageMet tot 9 verschillende activiteiten in een dag, worden leerlingen in FasTrack Explorers blootgesteld aan Educatief Zigzaggen℠. Deze methode laat kinderen informatie vergaren door kennismaking met visueel, auditief en kinesthetisch leren en voldoet daarmee aan de behoeften van de verschillende leerstijlen. Onderdelen van het FasTrack Explorers programma zijn: Welkomsttijd (overgang en socialisatie), Welkomstkring (creatieve expressie), FasTracKids Leer Station (wetenschap en creativiteit), Snoep Tijd (socialisatie), Beweging (grove motoriek), Taal en Reken Stations (taal, lezen en schrijven en wiskunde), Muziektijd (FasTrack Music), Creativiteit (cultuur en kunst) en de Afsluitkring (creatieve expressie).