FTK

FasTrack Learning Station

A FasTrack Interaktív Tábla

FasTrack Learning Station Image

A FasTracKids® tantermeiben ugyanazt a technikát használják, mint olyan vezető akadémikus és tudományos központok, mint az Oxfordi Egyetem, az MIT, a Harvard Egyetem és a NASA, valamint jelentős kutató központok és cégek, mint például a Microsoft, a Jet Propulsion Laboratory, a Meryll Lynch és a Boeing. A FasTracKids tananyagának középpontjában a FasTracKids Interaktív Táblán® közvetített CD-ROM-alapú leckék állnak. Ez az eszköz computer technológia, LCD kivetítő és egy interaktív fehértábla egyedülálló kombinációja, egy izgalmas technikai megoldás, amely bevonja a gyerekeket a kisgyermekkori oktatás folyamatába, és lehetővé teszi a képzett FasTracKids oktatók számára, hogy a gyerekek fejlődésének megfelelő igényekre koncentráljanak.

 

A FasTracKids Interaktív Tábla lehetővé teszi a képzett oktatók számára, hogy a tantermi foglalkozásokon multimédiás videókat, hangokat és illusztrációkat játsszanak le, miközben a tanulóknak is alkalmuk nyílik kommunikálni a képernyőn látott tárgyakkal és képekkel. Több mint 10 éves kutatás után az interaktív tábla használatának terén, nemzetközi pedagógiai szakemberek azt állítják, hogy ez a technológia fejleszti a motivációt és a részvételt, a tananyagra való emlékezést és a tanári hatékonyságot, valamint többféle tanulási stílusnak is megfelel. Az interaktív tábla kielégíti a vizuális és a mozgásos tanulók igényeit is, mivel nagy, élénk képeket mutat, s közben a gyerekek fizikailag is érintkezhetnek az anyaggal, az ujjukkal mozgatva a betűket, számokat, szavakat és képeket. A speciális nehézségekkel küzdő gyerekek a táblán könnyebben láthatják, olvashatják és kezelhetik az információkat, mint a hagyományos oktatás keretein belül. Ez a modern technológia életre kelti a korai tanulást, és kihívásokkal és lehetőségekkel teli új világokat nyit meg a gyerekek számára.


“A 6 éves lányom nagyon kíváncsi természetű, és mindig lelkesen megy a FasTracKids foglalkozásra”, írta Monira anyukája. A kislány a FasTracKids tanulója Bangladesben. “Különösen élvezte a FasTracKids biológia foglalkozását, amely során lehetősége volt meglátogatni az Amazonas-vidéki esőerdőt, a Déli-sarkot és a Szahara sivatagot. El is mesélte nekünk az élményeit, és hogy látott tevéket és sakálokat a sivatagban, bálnákat és pingvineket az Antarktiszon, kígyókat, madarakat, majmokat, békákat és fákat az Amazonas vidékén.”


Gyorsan változó világunknak olyan nagyok az elvárásai, hogy rendkívül fontos közvetlen figyelmet fordítani a kora gyermekkori oktatásra és a gyerekek boldogulására. A FasTracKids a FasTrack Interaktív Táblával segít a kisgyerekekben rejlő lehetőségek új világainak felfedezésében. A CD-ROM által közvetített óráknak köszönhetően a világszerte tanított tananyag következetes maradhat, és a tanáraink a foglalkozások kiváló vezetői lehetnek. Szilárd meggyőződésünk, hogy ha mindnyájan teszünk lépéseket azért, hogy gyermekeink jobb tanulókká váljanak, az hatalmas ugrássá adódik össze egy jobb jövő felé.