FTK

FasTrack Music

FasTrack Music Program Logo

FasTrack Music Image

Wat zou de wereld zijn zonder muziek? In FasTrack® Music (Muziek), kunnen 2 – 4-jarigen bewegen, zingen, doen alsof en hun liefde voor muziek delen. Naar mate de kinderen in het muziekprogramma opgaan, verbeteren ze hun geheugen, cognitieve ontwikkeling, leervermogen en hun vermogen om emoties te uiten. Dit voorsprongprogramma is een leuke en energieke manier om kinderen laten kennismaken met de creatieve wereld van muziek. Door het bekroonde ABC Music & Me™ curriculum leren kinderen muzikale termen zoals forte (luid) en piano (rustig). Kinderen leren ook sociaal groepsgedrag, zoals om beurten gaan, samenwerken en luisteren. Kinderen worden aangemoedigd om instrumenten te verkennen, hetgeen het auditief onderscheidingsvermogen vergroot en een basis biedt voor toekomstige muzikale interesse. Optionele maandelijkse ouderkits zijn beschikbaar, zodat kinderen thuis met het plezier verder kunnen.

 

FasTrack Music Image

Het geavanceerde programma voor 4 tot 6-jarigen is gebaseerd op dezelfde concepten als het programma voor 2 tot 4-jarigen, maar het curriculum is erop gericht de kinderen op formele muzieklessen voor te bereiden.  Natuurlijk blijft het nog steeds een leuke, positieve ervaring. Kinderen maken kennis met componisten, liedjes en muzikale stijlen zoals klassiek en jazz, terwijl ze noten leren en nieuwe instrumenten en een muzikale woordenschat ontdekken. Ook maken ze kennis met het keyboard en leren ze de basis van keyboardtechnieken. Het gevorderde programma kan fungeren als voorloper voor formele muzieklessen als het kind daar interesse voor heeft. Deze lessen bieden een solide basis voor muziekonderwijs en een levenslange waardering voor muziek en beweging.

 

Onderzoek toont aan dat muziek kinderen beter helpt leren en dat zelfs een pasgeborene emotioneel reageert op muziek. Ook blijkt dat er bij leerlingen een verband bestaat tussen wiskundige vaardigheden en hun muzikale bewustzijn. Het leuke, energieke FasTrack Muziekprogramma is de perfecte manier om uw kind zijn/haar levenslange schoolloopbaan te laten beginnen.