FTK

FasTrack Music

FasTrack Music Program Logo

FasTrack Music Image

Milyen lenne a világ zene nélkül? A FasTrack® Music (Zene) programban a 2-4 éveseknek alkalmuk nyílik mozogni, énekelni, színészkedni és megosztani egymással zene iránti szeretetüket. A zenei program során a gyerekek fejlesztik memóriájukat, kognitív képességeiket, tanulási készségüket és képességüket az érzelmeik kifejezésére. Kora gyermekkori oktatási programunk szórakoztatóan és tele energiával vezeti be a gyerekeket a zene kreatív világába. A díjnyertes ABC Music & Me™ tananyaggal a gyerekek olyan zenei kifejezéseket tanulnak meg, mint a forte (hangosan) és a piano (csendesen), s emellett olyan csoportos társas viselkedési formákat sajátítanak el, mint a saját soruk kivárását, az együttműködést és a mások meghallgatását. A gyerekek bátran felfedezhetik a hangszereket, ami fejleszti a hangok megkülönböztetésének képességét, és alapot ad a későbbi zenei érdeklődéshez. Szabadon választható, havonkénti szülői csomagot is biztosítunk, amely segítségével a gyerekek otthon is tovább élvezhetik a programot.

 

A 4-6 évesek számára készített haladó program ugyanazon az elven alapul, mint a 2-4 évesek programja, de miközben továbbra is szórakoztató, pozitív élményt nyújt, a tananyag ezúttal arra koncentrál, hogy felkészítse a gyerekeket a formális zenei oktatásra. FasTrack Music ImageA tanulók megismerkednek zeneszerzőkkel, dalokkal és zenei stílusokkal, mint például a klasszikus zene és a dzsessz, és közben tanulnak kottázást, új hangszereket és zenei szókincset is, valamint találkoznak a szintetizátorral, és alapvető billentyűs technikákat is tanulnak. Ha a gyermek érdeklődését felkelti, a haladó program a formális zenei oktatás bevezetőjévé is válhat. A foglalkozások szilárd alapot teremtenek a zenei oktatáshoz, valamint a zene és a mozgás életre szóló szeretetéhez.

Kutatások eredményei azt mutatják, hogy a zene segítségével jobb tanulókká válhatnak a gyerekek, és hogy még az újszülöttek is érzelemmel reagálnak a zenére. Kutatók azt is kimutatták, hogy összefüggés van a tanulókban megnyilvánuló matematikai képességek és a zenei tudatosság között. A szórakoztató, energikus FasTrack Zene program tökéletes eszköz a gyerekek életre szóló iskolai előmenetelének beindítására.