FTK

FasTrack Signing

FasTrack Signing Program Logo

FasTrack Signing Image

Heeft u zich ooit afgevraagd wat uw kind denkt? Dit programma is bedoeld voor baby’s en peuters van 6 maanden tot 2 jaar die uiteindelijk het vermogen ontwikkelen om verbaal te communiceren. Dit programma is speciaal ontworpen voor kinderen; maar zoals iedere ouder weet kunnen kinderen communiceren voordat ze in staat zijn om te spreken. In dit programma leren ouders, verzorgers en baby’s communiceren via gebaren, nog voordat het kind kan spreken! Onderzoek toont aan dat kinderen die leren via gebaren te communiceren (gebarentaal, dus) met een grotere woordenschat beginnen met praten. Het hebben van een manier van communiceren tussen ouder en kind vermindert vaak ook een hoop frustratie. FasTrack® Signing (Gebaren) lessen worden eens per week gegeven en duren 45 minuten, waardoor het prima past in drukke agenda’s.

 

Gebaseerd op American Sign Language (ASL), biedt FasTrack Signing twee lesniveaus. De “Spel Les Beginners” is geschikt voor kinderen van 6 maanden – 2 jaar oud. Ervaring met gebarentaal of met Engels is niet nodig. De “Spel Les Gevorderden” is ontworpen voor gezinnen met kinderen van 12 maanden en ouder, die Spel Les Beginners hebben gevolgd en al wat gebarentaal kennen. De lessen omvatten het leren van gebaren bij liedjes, kleine groepsactiviteiten en grotere groepsinteracties. ASL kan leiden tot een verhoogd IQ, een hoger spraakniveau en een dynamisch effect op de taalontwikkeling van uw kind.

 

FasTrack Signing creëert een “community voor leerlingen”, waarbij de ouders met elkaar socializen terwijl ze met hun kinderen omgaan. FasTrack Signing gebruikt vier unieke strategieën om het leren en de conceptuele ontwikkeling van uw kind te bevorderen. De Vier Fastrack Signing Strategieën zijn belangrijke componenten om effectief met uw kind te leren communiceren.

 

FasTrack Signing Image1.  Herkennen van geschikte FasTrack Signing Momenten

 

FasTrack Signing leert u herkennen wanneer uw kind volop aandacht heeft en hoe u dat moment kunt gebruiken om hem/haar het juiste gebaar te leren. Door GebaarMomenten maakt u van de interactie tussen ouder en kind tweerichtingsverkeer.

 

2.  Uw Kind Blootstellen Aan Gebaren

 

Kinderen leren gebaren sneller wanneer ouders een gebaar op een object of direct op het lichaam van hun kind maken om het kind een gevoel voor het gebaar mee te geven. Bijvoorbeeld, een kind zal het gebaar voor ‘bal’ gemakkelijker leren als ze met een echte bal spelen.


3.  De eigen gebaren van uw kind begrijpen

 

Uw kind kan gebaren naar u maken zonder dat u het beseft. Deze strategie helpt ouders de vroege gebaren van hun kind op te merken. Als kinderen leren praten, zijn hun eerste woordjes benaderingen van de woorden die ze mensen horen zeggen. Hetzelfde geldt voor gebarentaal.


4.  Een Levenslange liefde voor leren versterken

Het FasTrack Signing programma biedt de middelen om zowel de vroege communicatie als het lange termijn leren te bevorderen. Gebaren en strategieën leren door middel van context laat ouders het gebruik van gebarentaal in een constructieve en leuke vroege jeugdomgeving uitbreiden.