FTK

FasTrack Tots

FasTrack Tots Logo

FasTrack Tots ImageIs het niet geweldig hoe nieuwsgierig jonge kinderen zijn? Ons peuterprogramma laat kinderen van 2 tot 3½ jaar oud zowel hun nieuwsgierigheid als hun communicatie, concentratie, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden constructief ontwikkelen. Kinderen nemen een uur per week deel aan onze lessen met behulp van liedjes, beweging, en doe- activiteiten. FasTrack® Tots (Peuters) bereidt kinderen voor op de kleuterschool en geeft hen een naadloze overgang naar het FasTracKids® Kernprogramma.

 

FasTrack Tots wordt onderwezen op het FasTrack Leer Station®, dat CD-ROM lessen integreert met een interactief whiteboard. Kinderen leren door te zien, horen, voelen en doen. Kinderen bepalen de snelheid van de les door te reageren op de leerkracht en de inhoud die op het Leer Station gepresenteerd wordt. FasTracKids lessen gebruiken een unieke methodologie genaamd Educatief Zigzaggen℠. Activiteiten wisselen elkaar vaak af om de aandacht van de kinderen vast te houden en hun focus en concentratievaardigheden bij te brengen.

 

 

FasTrack Tots ImageFasTrack Tots introduceert de klaservaring bij peuters. Ontworpen voor de kortere aandachtsspanne van deze vroege leerlingen, gebruikt FasTrack Tots boeiende lessen met liedjes, beweging en doe-activiteiten. Fundamentele sociale, leiderschaps- en teamworkvaardigheden worden benadrukt in de omgang van kinderen met andere leerlingen, leerkrachten en assistenten in de klas. Kinderen kunnen hun nieuw gevonden communicatieve vaardigheden gebruiken en zelfvertrouwen ontwikkelen door middel van kringgesprekken, rollenspelen en activiteiten.

Via voortgangsrapportages kunnen docenten schriftelijke resultaten met ouders delen en hierin onderscheidt FasTracKids zich van voorschoolse programma’s. FasTrack Tots volgt hetzelfde schema en curriculum als FasTracKids lessen, zodat kinderen wanneer hun ontwikkeling zover is gemakkelijk door kunnen stromen naar de twee uur durende FasTracKids lessen.