FTK

FasTrack Tots

FasTrack Tots Logo

FasTrack Tots ImageUgye csodálatos, mennyi minden érdekli a kicsiket? Tipegőknek készült programunk 2-3,5 éves gyerekek számára teszi lehetővé, hogy konstruktívan fejlesszék kíváncsiságukat, valamint kommunikációs, koncentrációs, társas készségeiket és önértékelésüket. A gyerekek hetente egy alkalommal 1 órás, dalokat, mozgást és gyakorlati tevékenységeket magukban foglaló foglalkozásokon vehetnek részt. A FasTrack® Tots (Tipegők) az óvodára készíti fel a gyerekeket, és sima átmenetet biztosít a FasTracKids® alapprogramba.

 

FasTrack Tots anyagát a FasTrack Interaktív Tábla® segítségével tanítjuk, amely a CD-ROM-on tárolt leckéket kapcsolja össze egy interaktív fehértáblával. A gyerekek látás, hallás, érintés és cselekvés útján tanulnak. Ők irányítják a foglalkozás ritmusát azáltal, hogy válaszolnak a tanárnak és reagálnak az Interaktív Táblán bemutatott anyagra. A FasTracKids foglalkozásai a cikcakk módszer℠ néven ismert egyedülálló módszert alkalmazzák. A feladatok gyorsan váltják egymást, melynek célja, hogy fenntartsuk a gyerekek érdeklődését, és segítsünk fejleszteni koncentrációs készségeiket.

 

FasTrack Tots ImageA FasTrack Tipegők a tanteremmel ismertetik meg a gyerekeket. A fiatal tanulók rövidebb figyelmét célzó program magával ragadó foglalkozásain dalok, mozgás és gyakorlati feladatok fordulnak elő. A gyerekek egymás közti, tanárral és segítőkkel való kommunikációja erősíti az alapvető társas, vezetői és csapatmunkára való készségeket. Az újonnan megszerzett kommunikációs készségeket a gyerekek az órai beszélgetések, szerepjátékok és feladatok során használhatják, s közben fejleszthetik önértékelésüket is.

 

A Haladási beszámolóban – amely megkülönbözteti a FasTracKids-et minden más kora gyermekkori oktató programtól – a tanárok megoszthatják a szülőkkel a gyerekek írásos eredményeit. A FasTrack Tipegők ugyanazt az időbeosztást és tantervet követi, mint a FasTracKids órái, így a gyerekek számára könnyű lesz az átmenet a 2 órás FasTracKids foglalkozásra, amikor elérik a megfelelő fejlettségi szintet.