FTK

FasTracKids

FasTracKids Program Logo

FasTracKids ImageFelkészült gyermeke arra, hogy boldoguljon állandóan változó világunkban? A FasTracKids® 3 és 8 év közötti, óvodás és alsó tagozatos iskoláskorú gyerekeket szórakoztató, interaktív feladatok segítségével tanít meg a kreativitás, kommunikáció, magabiztosság, kritikus gondolkodás és együttműködés készségeinek használatára. A FasTrack Interaktív Táblát alkalmazó foglalkozásokon a gyerekek 12 tárgykört fedeznek fel, amelyek között találhatók olyan hagyományos tárgyak, mint a biológia, csillagászat és művészetek, de olyan tárgyak is, amelyek ritkán fordulnak elő a kora gyermekkori oktatásban, mint például a közgazdaságtan, technika, vagy a “célok és megoldások” foglalkozások. A 96 hétig tartó, hetente egyszer két órás foglalkozásból álló program során a gyerekek megkapják az iskolában és az életben boldoguláshoz szükséges készségeket. A modulokra épülő tananyag lehetővé teszi, hogy bármikor beiratkozzanak a tanulók.

 

A gyerekek látás, hallás, érintés és cselekvés útján tanulnak. Ők irányítják a foglalkozás ritmusát azáltal, hogy válaszolnak a tanárnak és reagálnak a FasTrack Interaktív Táblán bemutatott anyagra. A FasTracKids anyagát az Interaktív Tábla segítségével tanítjuk, amely a CD-ROM-on tárolt leckéket kapcsolja össze egy interaktív táblával. A gyerekek által készített prezentációk és az órán tanultak videóra történő rögzítése visszajelzést ad a szülőknek és dokumentálja a haladást. A FasTracKids foglalkozásai a cikk-cakk módszer℠ néven ismert egyedülálló módszert alkalmazzák. A feladatok gyorsan váltják egymást, melynek célja, hogy fenntartsuk a gyerekek érdeklődését, és segítsünk fejleszteni koncentrációs készségeiket. Annak köszönhetően, hogy egy tanárra nyolc tanuló jut, és egy csoportban maximum 16 gyerek van, a tanárok személyes figyelmet tudnak fordítani a csoport tagjaira.

 

FasTracKids ImageA FasTracKids a tanulás folyamatára (azaz a hogyan-ra), és az órák tartalmára (azaz a mi-re) egyaránt koncentrál. A 2 órás foglalkozások mindegyike megtanítja a 12 különböző tárgy hogyan-ját és mi-jét, arra buzdítva a gyerekeket, hogy tegyék fel a miért kérdéseket. A FasTracKids olyan szórakoztató, izgalmas témákat foglal magában, mint a csillagászat, biológia, kommunikáció, irodalom, kreativitás, földrajz, közgazdaságtan, célok és megoldások, matematika, természetismeret, beszéd, színjátszás, művészet, és technika. Minden tantárgyterület 16 órányi foglalkozást ölel fel. A program során rendszeresen tartunk szülői megbeszéléseket, így alkalmat teremtünk a gyermek fejlődésének személyes megbeszélésére.