FTK

The FTK Way

FasTracKids Making Music ImageFasTracKids Learning Station Image

Hallom + Látom = Tudom, hogy a gyermekem tanul!

Haladási beszámolók, a FasTracKids Szülők honlapja és videofelvételek segítenek a szülőknek első kézből értesülni gyermekük oktatásáról!

A szülők nagyon fontos és befolyásos szerepet játszanak gyermekük oktatásában. Az Education.com oldalon található “Mit mondanak a kutatások a szülők részvételéről a gyerekek oktatásában” című cikk szerint minél korábban kezdenek a szülők részt venni gyermekük oktatásában, annál sikeresebb lesz a gyermek az iskolában. A FasTracKids-nél nem egyszerűen gyerekeket, hanem egész családokat veszünk fel. Örömmel fogadjuk és el is várjuk a szülői részvételt.

A haladási beszámolóknak, a szülő-tanár találkozóknak, a videofelvételek nek és a Szülők Honlapjának köszönhetően a szülők nyomon tudják követni gyermekük haladását a FasTracKids-nél, és a tanulást is folytathatják együtt otthon.

A FasTracKids haladási beszámolókat az év közben küldjük ki, és leíró jellegűek (vagyis szavakkal írják le a haladást és nem számokkal vagy betűkkel jelzik az osztályzatot). A szülő-tanár megbeszéléseket úgy időzítjük, hogy a szülőknek és tanároknak lehetőségük legyen a tanulmányi célkitűzések kialakítására és minden egyes gyerek haladásának nyomon követésére.

Technikai megoldások is segítik a FasTracKids oktatóit és a szülőket a gyerekek haladásának megfigyelésében a program során. Amikor a gyerekek előadják, amit aznap tanultak, videóra vesszük őket. Ezzel nemcsak a gyerekeknek fejlődik a képességük a jól megszerkesztett, kiegyensúlyozott előadások tartására és javul önbizalmuk, hanem a szülők is láthatják, mit tanult gyermekük az adott órából. A videofelvételek gyűjteménye megmutatja az egyik foglalkozásról a másikra történő haladást, és katalogizálja a gyermek fejlődését.

A FasTracKids Szülők honlapján minden óra visszatekinthető, és további feladatok is találhatók rajta, amelyeket otthon lehet megcsinálni az órán tanultak kiegészítésére. A FasTracKids Központok “szülői foglalkozást” is kínálnak, amelyen a szülők maguk megtapasztalhatják, hogy milyen az egyedülálló FasTracKids tananyag.

A FasTracKids-nél az a célkitűzésünk, hogy segítsünk a szülőknek gyermekük iskolára való felkészítésében és a tanulás életre szóló szeretetének megteremtésében.