FTK

History

Geschiedenis van FasTracKids

Betsy the Beaver

In 1997 ontmoette een ondernemer een onderwijzer. De ondernemer had een visie: belangrijke vaardigheden ontwikkelen in kinderen, zodat ze hun hele leven lang beter kunnen communiceren, problemen oplossen en leiding geven. De onderwijzer had een curriculum op basis van werkboeken ontwikkeld, dat het creatieve en kritische denkvermogen van een kind stimuleert.

 

In Januari 1998 werd FasTracKids® International opgericht, dat de intellectuele eigendomsrechten van het curriculum kocht. Daarmee begon zij de ontwikkeling van haar kenmerkende verrijkend onderwijsprogramma, FasTracKids. FasTracKids werd een multimediaal, interactief platform dat kinderen volledig aanspreekt.

 

Door kinderen met 12 onderwerpsgebieden kennis te laten maken, gebruikt FasTracKids een multisensorische aanpak van leren (auditief, visueel, tactiel en kinesthetisch). Met deze aanpak richten FasTracKids leerkrachten zich op het faciliteren van het leerproces van elk kind. Het programma biedt een consistente, kwalitatief hoogstaande presentatie, een leermethode die alle zintuigen van een kind inschakelt. Het is nog steeds een unieke onderscheidende factor in markt van vroeg onderwijs.

 

FasTracKids begon als internationaal bedrijf met het aanwijzen van de eerste franchisenemers in vijf landen. In oktober 1998 werden de eerste lessen in zowel Engels als Spaans gegeven in Australië, Maleisië, Mexico, Singapore, de Verenigde Staten en Venezuela. Sindsdien is FasTracKids een van de snelst groeiende franchises in de wereld. FasTracKids is erkend als een top franchise organisatie door publicaties zoals Entrepreneur Magazine. FasTracKids heeft ook de Governor’s (CO) Award for Excellence in Exporting ontvangen en is bekroond als Exporter of the Year door US Commercial Services.

 

Zuma the Dolphin

De markt voor een FasTracKids franchise is gemaakt door een combinatie van wat nu bekend is over de ontwikkeling van de hersenen en de behoefte aan innovatieve methoden in verrijkings- en voorsprongonderwijs. De meeste onderzoekers zullen het erover eens dat het ‘window of opportunity’ voor de ontwikkeling van het neurale netwerk van een kind, of hun leervermogen, tussen 0 en 8 jaar ligt. In deze veranderende wereld, moet de nadruk liggen op zowel het ontwikkelen van het leerproces als het leren van gegevens en feiten.

 

Vandaag de dag heeft FasTracKids haar hoofdkantoor bij Denver, Colorado. Het personeel is een toegewijde groep professionals die zich inzet voor het wereldwijd verstrekken van verrijkings- en voorsprongonderwijs van hoge kwaliteit via haar franchisenemers.