FTK

History

A FasTracKids története

Betsy the Beaver

1997-ben találkozott egymással egy befektető és egy pedagógus. A befektetőnek az volt az elképzelése, hogy a gyerekek alapvető készségeit kell fejleszteni, amely révén egész életük során jobban tudnak majd kommunikálni, problémákat megoldani és vezetői feladatokat ellátni. A pedagógus korábban összeállított egy munkafüzeten alapuló tananyagot, amely a gyermek kreativitását és kritikai gondolkodását fejleszti.

1998 januárjában megszületett a FasTracKids® International, és megvásárolta a program szellemitulajdon-jogait. Ezután kezdődött a korai oktatási alapprogram, a FasTracKids fejlesztése. A FasTracKids olyan multimédiás, interaktív platformot fejlesztett ki, amely a gyerekeket teljes mértékben foglalkoztatja. A gyerekek 12 tantárgyterületettel találkoznak, amelyekben a FasTracKids több érzékszervet (hallást, látást, tapintást és mozgást) célzó tanítási nézete tükröződik. Ezzel a megközelítéssel a FasTracKids oktatóinak az a fő célkitűzése, hogy megkönnyítsék minden gyermek számára a tanulási folyamatot. A program következetes és kiváló minőségű tananyag-átadást biztosít, olyan tanítási módszert, amely a gyermek összes érzékszervét megragadja. Ezzel továbbra is egyedi és különleges szereplője a korai oktatás piacának.

 

A FasTracKids nemzetközi cégként kezdte meg működését, és öt országban bízta meg első franchise-partnereit.  1998 októberében az első foglalkozásokat angol és spanyol nyelven tartották Ausztráliában, Malajziában, Mexikóban, Szingapúrban, az Egyesült Államokban és Venezuelában. Azóta a FasTracKids a világ egyik leggyorsabban növekedő franchise rendszerű vállalata lett, és a franchise szervezet sikerét olyan kiadványok is elismerték, mint az Entrepreneur Magazine. A FasTracKids elnyerte a Kiváló Exportőr kormányzói díjat is Colorado államban, és az Egyesült Államok Kereskedelmi Szolgálatától megkapta az Év Exportőre díjat.

 

Zuma the Dolphin

A FasTracKids-franchise piacát az agyi fejlődéssel kapcsolatos ismereteink és a kora gyermekkori oktatásban modern módszerek iránt jelentkező igény összekapcsolódása teremtette meg. A legtöbb kutató egyetért abban, hogy a gyermek ideghálózatának vagy tanulási képességének kifejlődésére nyíló lehetőség 0 és 8 éves kor között adott. Változó világunkban a hangsúlyt nem csak a tények és adatok megszerzésére, hanem a tanulási folyamat fejlesztésére is kell helyezni.

Jelenleg a FasTracKids központja a Colorado állambeli Denver mellett található. Tanári gárdája olyan lelkes szakemberekből áll, akik elkötelezetten dolgoznak azon, hogy kiváló minőségű kora gyermekkori oktatási programokat kínáljanak világszerte a franchise-tulajdonosokon keresztül.